Datastorage en backup pakket

16 jan Datastorage en backup pakket

Veel Zzp’ers verrichten al hun administratieve werkzaamheden op een personal desktop/laptop en maken geen gebruik van back-up procedures om te garanderen dat hun data niet verloren gaat wanneer de computer/laptop crasht of wordt gehackt.

Het verlies van data kan rampzalige gevolgen voor de continuïteit van het bedrijf en wij van Happyday IT raden aan om te investeren in een Synology NAS systeem om deze situatie te voorkomen.

Wat is een NAS?

Een NAS is een opslagmedium dat is aangesloten op het netwerk, hierdoor kunt u gemakkelijk bestanden opslaan/openen vanaf alle devices binnen het netwerk. Toegang tot de NAS kan worden beveiligd om te zorgen dat u alleen toegang heeft.

De Synology NAS is voorzien van een open source platform met een vele verschillende software pakketten die ontworpen zijn aan de iedere wens van de gebruiker te voldoen. Zelf heb ik er een Synology NAS draaien binnen mijn netwerk en ik kan niet gelukkiger zijn met het product. Ik gebruik hem zowat voor alles, ik heb al mijn back-ups erop staan, kan films en muziek streamen op alle devices binnen het netwerk en heb er een VPN server op draaien om zo overal in de wereld bij mijn veilig bij mijn bestanden te kunnen.

Bescherming van bestanden

In het systeem zitten twee harde schijven van iedere 1 terabyte, deze worden zo ingedeeld dat de tweede schijf ten alle tijden een exacte kopie is van de eerste schijf, dit zorgt ervoor dat als 1 schijf kapot gaat de data nog steeds beschikbaar is op de andere schijf waardoor het verlies van data voorkomen kan worden.

De gebruikte schijven zijn van de Westeren Digital Red series, dit zijn speciaal ontworpen schijven voor NAS systemen waardoor ze stabiel, ruisloos en extreem langdurig zijn waardoor dit een aanschaf is die u kan voorzien voor de opkomende 5 a 10 jaar.

Het systeem kan worden voorzien van wachtwoorden en encryptie om te zorgen dat uw bestanden ten alle beveiligd zijn en alleen voor u toegankelijk zijn.

Het pakket:

Het aangeboden pakket bestaat uit:

  • Synology NAS DS215J
  • 2x 1TB WD RED
  • Backup 2
  • Configuratie/aansluiting van de producten op locatie

Indien u meer opslag ruimte nodig heeft dan 1 TB kan er gebruik worden gemaakt van andere harde schijven, hierdoor zal vanzelfsprekend de kosten omhoog gaan.

Bij het Datastorage en backup pakket zit ook dat wij het product bij u thuis komen aansluiten en samen met u inrichten naar uw wensen. echter moet u dan wel binnen een straal van 25 kilometer rondom kampen wonen.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via de telefoon op het nummer 06 36 18 25 56 of via info@happyday-it.nl

Synology NAS11